Irodai torna gyakorlatok

sokáig tartó egyoldalú munkavégzés, mint pl. irodai munka, autóvezetés, hosszútávon kóros megterhelést jelent a csont-izom-izület rendszerünknek. Lecsökkenthetjük a károsító hatást, illetve megelőzhetjük a fájdalmas tünetek, betegség kialakulását, ha rendszeresen átmozgatjuk magunkat munkavégzés közben. A speciális munkahelyi gerinc- és ízületi torna csökkenti a túlterhelt ízületekben, izmokban keletkező feszültséget, elvégzésével az izomzat, izületi rendszer vérkeringését fokozzuk, lépésről lépésre mozgatjuk meg az elmerevedett izomzatot, izületeket.

A torna során a gerincoszlop lassú hajlításával, amellett, hogy megduzzad a csigolyák közti porckorong, nyújtjuk is azokat, így hatva a csontra és a vérképző szervekre. Ennek eredményeként vastagabbak lesznek az idegek és többszörösére emelkedik ingervezető képességük.

Elcsépelt közhelynek tűnhet, de nem árt újból és újból tudatosítanunk: egészségünk egyik legalapvetőbb tartópillére a rendszeres testmozgás. Legyen az sport, torna, yoga, tánc, vagy természetjáró, netán városnéző séta, akkor tesz igazán jót, ha nem alkalom-szerűen, hanem rendszeresen űzzük.

HAMAROSAN MÉG TÖBB TARTALOM.