A Kinezikon gimnasztika

Arra fejlesztettük ki, hogy könnyen elsajátítható, és könnyedén beiktatható legyen a hétköznapi munka, ill. élet rutinszerű mozgási szokásaiba, s hogy mind egyénileg, mind pedig csoportosan végezhető mozgás-forma legyen. Továbbá: a Kinezikon-gimnasztika mindennapos gyakorlása ne okozzon jelentős munkaidő kiesést, ne igényeljen külön termet, sem speciális átöltözést, és - a bevezetést és a képzést követően -, hosszú távon is fenntarthatónak bizonyuljon.

Hatásmechanizmusa a rendszerességre épít: éveken átívelő napi tizenöt-húsz  perc mozgás bizonyítottan számos érrendszeri-, mozgásszervi-, ill. kedélybeli károsodás elejét veheti. Rendszeres művelése előnyösen hat mind az egyén, mind pedig a közösség kiegyensúlyozott működésére és teljesítményére egyaránt.

A KINEZIKON gimnasztika a nyújtózkodás (feszítés) és az elengedés (lazítás) speciális gyakorlatával a munkafeladat miatt tartósan fölvett testhelyzetek károsító hatását szűnteti meg. Előnye, hogy a könnyen tanulható, a terep és a munka sajátosságaira alkalmazott, egyszerű gyakorlatok behatárolt, szűk térben, ülve, ill. állva is végezhetők. A végtagok, a gerinc, a csípő és a fej a légzéssel összefüggésben, a képzelet alkotta képeket és formákat felidézve nyújtanak, lazítanak, rugalmasan stimulálva az izomtónust, az ízületeket, a vérkeringést és a belső szervek működését, valamint az oxigéncserét.

A KINEZIKON gyakorlatai hosszú távon azokat a képességeket erősítik bennünk, amelyek egészségünket, szellemi-lelki fittségünket hivatottak biztosítani. A KINEZIKON gimnasztika amellett, hogy javítja a testtartást, ízületeinknek rugalmasságot, izmainknak tónust ad, fejleszti a koordinációt, az állóképességet, az egyensúlyérzéket és erősíti a koncentrációt, a munkabírást. A közösséget empátiára, kiegyensúlyozottságra hangolja, serkenti a résztvevők lelki-szellemi rugalmasságát és kreativitását, valamint segíti a mindennapos általános regenerálódást.